5 tips voor het onderhouden van een gezonde rug

Een nieuw jaar, hoera! Tijd voor nieuwe kansen, plannen, doelen en dromen. Staat meer bewegen en gezond(er) eten op uw lijst met goede voornemens? Goed zo. Dit zijn altijd goede voornemens om het jaar mee te beginnen. Staat het onderhouden van de spieren van uw rug op uw lijstje? Zo niet, dan adviseren wij dit voornemen direct te noteren. De rug is de basis van het lichaam én verdient de nodige verzorging voor een gezonde levensstijl. In dit artikel delen we je graag tips over hoe u uw rug onderhoudt in 2019.

Tip 1: Beweeg regelmatig

Beweging is altijd goed voor u. Wij raden u aan dagelijks minimaal een half uur tot een uur te bewegen. Bezoek bijvoorbeeld de sportschool, het zwembad, ga buiten een rondje wandelen of stap op de fiets. Fietst u bijvoorbeeld naar uw werk? Dan telt dit al als beweging! ‘s Avonds na het eten een rondje wandelen of de dag beginnen in het zwembad is een fijne vorm van het trainen of onderhouden van een gezonde rug.

Tip 2: Probeer een Flexchair

Een Flexchair is het hulpmiddel voor een gezonde rug tijdens uw werkzaamheden. Door het kogelsysteem traint u uw rug en neemt u een gezonde houding aan tijdens uw werkzaamheden. Door het 2x3D-systeem is uw rug tijdens het zitten in beweging. Hierdoor zult u minder (snel) rugklachten ervaren, een juiste houding aannemen en genieten van jarenlang plezier van uw werk én rug.

Tip 3: Check uw houding achter uw bureau

Kijk eens kritisch naar uw houding achter uw bureau. Kunt u uw voeten goed op de grond plaatsen? Wellicht kunt u gebruik maken van een voetensteun om de voeten schuin te plaatsen. Uw armen dienen in een hoek van 90 graden naar uw toetsenbord te bewegen en uw ogen bevinden zich ongeveer een halve meter van het scherm af. Naar het scherm kijkt u in een rechte lijn zonder de nek te buigen. Verstel uw bureau, stoel of beeldscherm voor een juiste houding.

Tip 4: Neem voldoende rust

Iedere dag bewegen is ontzettend belangrijk, maar u hoeft niet dagelijks in de sportschool met gewichten te slepen. Voldoende rust nemen is heel erg belangrijk. Sport u bijvoorbeeld 1 of 2 keer in de week? Dan is dat prima! Wilt u iedere dag bewegen? Bijvoorbeeld iedere ochtend baantjes trekken? Zorg er dan voor dat u in het weekend niet meer beweegt dan de aanbevolen 30 tot 60 minuten.

Tip 5: Kies voor gezonde voeding

Een gezonde rug krijgt ondersteuning van gezonde voeding. Een gezond dieet bestaat uit voldoende fruit en groente, koolhydraten en gezonde vetten. Leg uzelf geen streng crashdieet op. Bij bijvoorbeeld een dieet met shakes verlies je in een korte periode veel gewicht, maar kom je tekort aan vitamines en mineralen. Kies voor een gebalanceerd dieet en sta uzelf toe af en toe iets ongezonds te eten, want ook dat is gezond.

Contact opnemen met Flexchair

Bent u nieuwsgierig geworden naar de Flexchair? Wellicht voor uzelf of voor uw personeel? Of zou u zitten op een Flexchair zelf willen ervaren en willen zien welke positieve effecten de stoel heeft op uw houding en rug? U kunt persoonlijk met ons kennis maken. In Vlaardingen beschikken we over een bescheiden showroom waar we u van harte welkom heten. We presenteren hier alle modellen en kunnen zelfs een meting doen. Neem contact op per telefoon: + 31 (0) 10 416 93 93 of stuur een e-mail om een afspraak te maken: info@flexchair.com.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.