Rugspieren trainen met een Flexchair

Wie zonder rugklachten door het leven wandelt, zal wellicht niet beseffen hoe kwetsbaar en kostbaar de rug en zijn werking is. Het merendeel van de dag vertoeft de rug in de verticale structuur: je staat, zit en loopt. Je rug bevindt zich op dat moment in een verticale structuur. Dat is geen probleem, mits je je rug goed gebruikt en geen verkeerde houding aanneemt tijdens deze activiteiten.

Verschillende slechte houdingen

Idealiter bevindt de rug zich in de holle stand. Je bereikt deze stand door bijvoorbeeld een juiste werkhouding aan te nemen, juiste technieken te gebruiken voor tillen en schoonmaken. Wie die met een correcte houding doet, zal minder snel rugklachten ervaren dan iemand die zich hier niet bewust van is. Door bijvoorbeeld met grote regelmaat werkzaamheden met de laptop op schoot vanaf de bank te verrichten of door schoon te maken met een te korte stofzuigerslang, verkeert de rug zich in een bolle stand. Door regelmatig de rug in de bolle stand te gebruiken, wordt de kans op rugklachten vergroot.

Je rug in de holle stand forceren

Er zijn verschillende manieren om de rug te dwingen in de holle stand. Je begint hiermee door bewust te worden van de kwetsbaarheid van de rug. Ga tijdens een dag thuiswerken niet op de bank zitten, maar kies voor een bureau met een degelijke bureaustoel. Neem de moeite om de stofzuiger op de juiste stand te zetten, maar kies ook voor een juiste houding achter een grasmaaier, kinderwagen of ieder ander apparaat. Om de rug zo sterk mogelijk te houden, is een regelmatig bezoek aan de sportschool essentieel. Laat je door een trainer adviseren over welke oefeningen bijdragen aan een sterke rug, beweeg iedere dag minstens 30 minuten en neem contact op met een fysiotherapeut over de juiste houding voor jouw (werk)situatie.

Een Flexchair om de rug te trainen

De rug bestaat uit diverse wervels en spieren. Ongemerkt zorgen deze spieren ervoor dat je je hoofd omhoog kan houden gedurende de dag, dat je kunt bewegen, dat je kunt tillen. De spieren in de rug zijn verdeeld in ‘domme’ en ‘slimme’ spieren. De ‘slimme’ spieren (stabilisatoren) worden aangestuurd vanuit de hersenen door middel van reflexen en de ‘domme’ spieren (werkers) stuur je bewust aan. Om deze beide spieren gedurende de hele dag te activeren, is een Flexchair een essentieel hulpmiddel. Door plaats te nemen op een Flexchair gedurende een hele werkdag, train je je rug door middel van het 2x3D-systeem. In de Flexchair zitten twee kogelgewrichten die de bewegingen van de rug nabootst. Hoe merk je dit wanneer je plaats neemt op een stoel? Je houdt de rug én stoel zelf overeind zonder dat dit kracht kost. De bewegingen die jij maakt, wordt door de gasveer in de stoel gevolgd en dit zorgt ervoor dat je een gezonde en rechte houding aanneemt én de rug traint op ieder moment van de dag.

Contact opnemen met Flexchair

Bent u nieuwsgierig geworden naar de Flexchair? Wellicht voor uzelf of voor uw personeel? Of zou u zitten op een Flexchair zelf willen ervaren en willen zien welke positieve effecten de stoel heeft op uw houding en rug? U kunt persoonlijk met ons kennis maken. In Vlaardingen beschikken we over een bescheiden showroom waar we u van harte welkom heten. We presenteren hier alle modellen en kunnen zelfs een meting doen. Neem contact op per telefoon: + 31 (0) 10 416 93 93 of stuur een e-mail om een afspraak te maken: info@flexchair.com.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.