Veldon Centrale Database en Veldon Trainer Software

Doel: Na deze module bent u bekend met het verschil tussen de webbased Veldon Centrale database en de lokale Veldon Trainer Software. U kunt een cliënt aanmaken en deze importeren in uw software omgeving.

Tijdsbesteding: 1 uur

 

Met de Flexchair®RBT zijn we in staat de intra-individuele motorische controle van de lage rug te meten. Via de sensor onder de zitting van de Flexchair is het mogelijk de bewegingen van de rug te volgen op het scherm via de Veldon trainingssoftware.

In dit hoofdstuk zal ik u meenemen door de Veldon Centrale Database die webbased is en de Flexchair®Romp Balans Trainer, welke op uw lokale computer is geïnstalleerd.

De Centrale Database

Het Flexchair concept bestaat uit een centrale web-based database die wordt gevoed door uw lokale software pakket (de Veldon trainer). De Veldon Trainer Software sluit u aan op de sensor onder de zitting van een Flexchair®RBT

De Centrale database is een webbased omgeving die volledig privacy proof is. Wel bent u en is uw cliënt zelf verantwoordelijk voor de inloggegevens. LET dus OP!:

 • Geeft u uw praktijk wachtwoord nooit aan cliënten.
 • Verander uw wachtwoord regelmatig. Dit kunt u doen door in te loggen met uw praktijk gegevens. Binnen “account beheer” kunt u uw wachtwoord aanpassen. Indien u het wachtwoord hebt aangepast op de webbased omgeving, vergeet u deze dan niet ook aan te passen in de Veldon trainer software op alle computers waar deze is geïnstalleerd. Meldt ook aan alle Flexchair behandelaars binnen uw praktijk dat u het wachtwoord hebt aangepast en welk wachtwoord dit is. Doe dit mondeling en niet via de App of mail. Hierdoor voorkomt u data-lekken (denk aan privacy en AVG).
 • Bent u met uw praktijkcode ingelogd in de Veldon Centrale Database sluit u die dan af indien u wegloopt van de computer of klaar bent. Uw cliënten kunnen anders bij de gegevens van alle andere mensen die bij u op de database staan.
 • Sla uw inloggegevens nooit op op de computer.

Het is lastig geworden in onze wereld met data technologieën en privacy regelingen. Veldon probeert u zo goed mogelijk te ondersteunen en begeleiden. Echter heeft Veldon geen verantwoording of invloed op hoe u binnen uw praktijk omgaat met uw inloggegevens. Spreek hier met uw gebruikers over. Voor verdere gegevens verwijs ik u naar de installatiehandleiding. 

Een kijkje in de Veldon Database:

 

Freeware

De Veldon Trainer software is freeware. Ontwikkeld door Engineering Spirit in opdracht van Veldon.

 • Het Veldon Trainer pakket mag op iedere computer worden installeren.
 • Het software pakket werkt onder Windows op een stand alone computer.
 • Een netwerk installatie wordt niet ondersteund.
 • Om de Veldon Trainer Software te downloaden gaat u naar de website van Veldon. Voer uw gegevens in en u krijgt  een link naar het installatieprogramma en de daarbij behorende gebruikershandleiding. Indien u alleen de handleiding wilt bekijken hoeft u niet perse ook het software pakket te downloaden. 

Tip: 

Indien u het software pakket wilt installeren op verschillende computers kunt u het installatiebestand ook opslaan op een USB-stick of via uw netwerk delen voor de verschillende aangesloten computers. 

Leest voor installatie de handleiding. Indien de installatie dan nog niet goed verloopt kunt u de helpdesk raadplegen. In nagenoeg alle gevallen geeft de installatie handleiding u de antwoorden.

Belangrijk:
 • Door uw praktijk e-mailadres (waarmee uw praktijk bij Veldon is aangemeld) en uw sensor nummer in te voeren in de Veldon Training Software op uw locale computer, maakt deze contact met uw praktijk gedeelte van de Veldon Centrale Database.
 • Breng geen veranderingen meer aan binnen dit deel van het programma tenzij u uw e-mailadres wijzigt. Hoe dit in zijn werk gaat valt buiten het kader van deze opleiding. Zie hiervoor de installatiehandleiding voor uitleg over de installatie van de Veldon Trainer Software.
 • Tip: Maak één persoon binnen de parakijk verantwoordelijk voor het onderhoud van het softwarepakket. Hierdoor voorkomt u dat verschillende mensen dezelfde problemen proberen op te lossen.

In de Centrale Database worden alle trainingen en PAR-testen opgeslagen onder de door u aan de praktijk gekoppelde cliënten. Ook worden hier de berekeningen gemaakt die horen bij de PAR-test waarvan een pdf wordt gegenereerd. De technische kant zal ik hier verder buiten beschouwing laten. Belangrijk is dat u weet dat indien u een PAR-test doet het programma de centrale database, en dus een internetaansluiting, nodig heeft om deze te kunnen verwerken. Zie verder de onderstaande uitleg.

Indien uw computer is verbonden met het internet wordt iedere 15 minuten alle verzamelde data op uw lokale computer verzonden naar de centrale database. 

Belangrijke Tip

Indien u onder een cliënt (entiteit) gegevens opslaat tijdens een training of een PAR-test, kunnen deze door niemand worden losgekoppeld van die entiteit. Dit betekent dat verkeerd opgeslagen gegevens achteraf niet kunnen worden omgeschreven naar de “juiste” entiteit. Selecteer dus ALTIJD de juiste cliënt bij het testen en oefenen. 

Veldon Trainer Software

Help, installatie (open link)

Na het lezen van de presentatie hebt u kennis gemaakt met:

 • de programma instellingen
 • vergeet u niet de opdrachten te maken en in uw portfolio te plaatsen

Tip:

Lees voor u gaat bellen met de helpdesk de handleiding van uw versie van de Veldon Trainer Software. De meeste oplossingen staan hierin vermeld

Wijs binnen uw praktijk één contact persoon aan die de Flexchair RBT beheert. Laat deze ook het contact onderhouden met Veldon. Hiermee voorkomt u dat verschillende personen binnen de praktijk met de helpdesk gaan bellen over hetzelfde probleem. U voorkomt hiermee veel negatieve gevoelens bij u en uw gebruikers.

Voor alle duidelijkheid. De helpdesk kan u helpen met problemen met betrekking tot het Veldon Trainer Software pakket. Vragen over Windows of beheer van uw computer kunt u daar niet kwijt.

Zorg ervoor dat u altijd de laatste update hebt geïnstalleerd. 

Besturing (open link)

Na het lezen van de presentatie hebt u geleerd:

 • wat de verschillende icoontjes in de Veldon Trainer Software betekenen
Training: Sensor Correctie Factor en Target (open link)

Na het lezen van de presentatie hebt u geleerd hoe u:

 • het target moet lezen
 • de sensor correctiefactor werkt en hoe je ermee kunt spelen bij het oefenen
Aanmaken van een cliënt (open link)

Na het lezen van de presentatie hebt u geleerd hoe u:

 • Een cliënt kunt aanmelden via de Veldon website, de Veldon Trainer Software, de Veldon database en hoe de client zich zelf kan inschrijven via de website en u deze kunt koppelen aan uw praktijkomgeving.
 • Een cliënt kunt opzoeken en selecteren binnen de Veldon Trainer Software
 • De gebruikersinstellingen bij een client kunt aanpassen.
 • Vergeet u niet de opdrachten te maken en in portfolio te plaatsen

Iedere gebruiker/cliënt wordt in de centrale database opgeslagen met een eigen ID-nummer en zijn of haar e-mail adres (deze is altijd uniek). Let erop dat het e-mail adres werkelijk bestaat. Na registratie krijgt de gebruiker een mailtje met daarin de vraag om toestemming te geven voor gebruik van de database waarna deze zelf kan inloggen in zijn/haar gegevens. Een e-mail adres kan dan ook maar door één gebruiker worden gebruikt.

QuizzesStatus
1

TS-2

2

TS - 1