De Flexchair RBT ingezet door de fysiotherapeut in praktijk Leef!

De Flexchair worden op meerdere vakgebieden ingezet. Niet alleen genieten ondernemers in hun functie van de stoel, maar wordt de Flexchair ook ingezet in de ruitersport . Ook fysiotherapeuten door het hele land adviseren de Flexchair als duurzame zitoplossing voor cliënten. Zo ook bij fysiopraktijken Leef! in Noord-Holland.

Een Flexchair in de praktijk bij Leef!

Leef! is een mooie naam voor een samenwerkingsverband van een viertal praktijken fysiotherapie in de kop van Noord-Holland die als missie hebben mensen vooruit te helpen in hun gezondheid en de behaalde vooruitgang ook te kunnen borgen. “Als specialisten op het gebied van beweging is het een gegeven dat er ingezet wordt op maximaal resultaat in het motiveren van de individuele cliënt. Hierbij kiezen wij om vanaf het eerste contactmoment direct te werken aan vooruitgang op het gebied van bewegen naast het wegnemen van de primaire klachten waarmee de client zich heeft aangemeld. Hier ligt de duidelijke meerwaarde”.

Een combinatie tussen David en de Flexchair RBT

In de praktijken wordt gewerkt met de apparatuur van David en het Veldon concept met de Flexchair RBT. Deze 2 versterken elkaar op een mooie wijze. Met de Flexchair Romp Balans Trainer leer je om de diepe musculatuur die verantwoordelijk is voor de sturing van bekken/rug functioneel te gebruiken. Veel mensen missen dit gevoel. Niet functioneren van dit diepe spiersysteem is voor een groot deel de oorzaak voor het ontstaan van bekken en rugklachten. De David trainingscirkel sluit hier prima op aan en kan gelijktijdig met de inzet van de Flexchair gebruikt worden. Zo worden klachten vanuit 2 perspectieven, sturing en kracht, bestreden. In de praktijk is dit een zeer efficiënte combinatie.

Het grote voordeel voor de praktijken is dat na een korte instructie de cliënten zelf de apparatuur kunnen bedienen die vaak is opgesteld in de vorm van een cirkel. Kracht en sturing gaan op deze wijze hand in hand. Een prachtige uitspraak tot slot die van toepassing is op deze werkwijze luidt als volgt: “Power is nothing without control but without power we will never be the first”. Beide heb je nodig om te komen tot optimaal bewegen binnen je werk en in sport! Deze cirkel is een prima basis om te werken aan een gezondere leefstijl voor zowel jong als oud.

Als praktijk zijn onze ervaringen zeer positief. Wij willen dit graag delen met onze collega’s en hiermee een bijdrage leveren aan het belang van bewegen in het algemeen en deze gecombineerde methodiek uitdragen in het bijzonder. De Flexchair wordt als functionele duurzame zitoplossing toegepast binnen overheden en het bedrijfsleven om beweging op de werkplek te stimuleren. De praktijken van Leef! kunnen je desgewenst adviseren.

Contact opnemen met Flexchair

Bent u nieuwsgierig geworden naar de Flexchair? Wellicht voor uzelf of voor uw personeel? Of zou u zitten op een Flexchair zelf willen ervaren en willen zien welke positieve effecten de stoel heeft op uw houding en rug? U kunt persoonlijk met ons kennis maken. In Vlaardingen beschikken we over een bescheiden showroom waar we u van harte welkom heten. We presenteren hier alle modellen en kunnen zelfs een meting doen. Neem contact op per telefoon: + 31 (0) 10 416 93 93 of stuur een e-mail om een afspraak te maken: info@flexchair.com.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.